Onder de motorkap: MELVIN naar nieuwste cloudtechnologie

MELVIN draait sinds kort volledig in Dockercontainers in K8s (Kubernetes), en is daarmee cloud native.

MELVIN draait sinds kort volledig in Dockercontainers in K8s (Kubernetes), en is daarmee cloud native.

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid verder wordt verbeterd, wat werken met MELVIN nog aangenamer maakt. Onze ontwikkelaars haalden tot diep in de nacht door om deze transitie voor zonsopkomst voor elkaar te boksen.
 
Applicaties onderbrengen in de cloud biedt voordelen op verschillende fronten: een applicatie draait niet meer op een specifieke machine, maar uitgespreid over een breed netwerk. Hierdoor is de beschikbaarheid van MELVIN niet meer afhankelijk van de grillen van een specifiek apparaat, waardoor de storingsgevoeligheid enorm afneemt.

Verder maakt de cloudtechnologie opschaling van capaciteit makkelijker, en is de applicatietechniek niet meer van de hardware afhankelijk. Voor gebruikers betekent dit dat de beschikbaarheid van de applicatie hoogwaardig is, en dat onderhoud veel meer gepland uitgevoerd kan worden.

Voor NDW is deze ontwikkeling eveneens erg gunstig. Meerdere applicaties werken nu met dezelfde technologie. Hierdoor bouwen we snel ervaring op en wordt het werk planbaarder. Ook kunnen we verbeteringen doorvoeren op applicaties, zonder dat deze uit de lucht gaan.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan is het detecteren en oplossen van de storing makkelijker. Daarnaast is de cloudoplossing state of the art, waardoor NDW mee blijft doen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en kennis.

Heb jij vragen over MELVIN, contacteer dan onze servicedesk of neem direct contact op met Wouter Luth-van Oosten

Wouter bij wegwerkzaamheden
Beeld: NDW