Mobility Sensing wint aanbesteding bruggendata

Mobility Sensing is door NDW geselecteerd als datapartner voor de inwinning en levering van bruggendata (brug‐open / brug‐dicht) van 141 bruggen voor de komende 3 jaar. Dat zijn belangrijke data voor wegbeheerders als Rijkswaterstaat en provincies om hun verkeersdoorstroming te kunnen optimaliseren.

Brug open
Beeld: NDW

Met behulp van deze nieuwe technologie krijgen de betrokken waterwegbeheerders beter inzicht over de staat en het gebruik van hun vaarwegen en assets en kunnen ze hun netwerk efficiënter beheren en weg- en vaarweggebruikers beter informeren. 

Verlenging en uitbreiding van sensordata-inwinning

Eind juni tekende Mobility Sensing een 3 jaar durend contract voor de datalevering van 141 bruggen in heel Nederland.

Vanaf 1 oktober 2021 zijn alle bruglocaties uitgerust met BridgeSense sensoren die 24 x 7 actuele gegevens zullen leveren over een periode drie jaar.

Ook zorgt Mobility Sensing voor het beheer, onderhoud en controle van de apparatuur. Daarnaast  verwerkt, valideert en levert het de real-time data in DATEX II-formaat aan bij het centrale systeem van Blauwe Golf Verbindend.

Een verbetering ten opzichte van de vorige aanbesteding is dat de sensoren al binnen 2 seconden na het aangaan van de bruglichten melding kunnen geven dat de brug open is.

Bruggen die al waren uitgerust met BridgeSense sensoren zullen een technologie upgrade krijgen zodat de melding nog sneller binnenkomt en weg- en vaarweggebruikers gedurende hun route worden gewaarschuwd over een brugopening.

NDW fungeert als opdrachtgever en voerde de aanbesteding uit voor Rijkswaterstaat, Provincie Zuid‐Holland en de gemeente Rotterdam.